Acne-behandeling

Acne is een aandoening van de talgklieren, die huidsmeer (talg) produceren. Deze talg heeft belangrijke functies voor onze huid. Zo voorkomt het vochtverlies, helpt het onze huid beschermen tegen bacteriƫn en schimmels en houdt het onze huid soepel.

Tijdens de puberteit zal onder invloed van hormonen de huid allerlei veranderingen ondergaan. Hierdoor zullen de talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst groter worden en meer talg gaan produceren. Bovendien wordt de talg dikker van samenstelling, waardoor deze moeilijker kan worden afgevoerd.

Door een combinatie van de grotere talgproductie, de dikkere talg en verhoorning van de uitvoergang van de talgklier kan uiteindelijk acne ontstaan.

Door het zelf uitknijpen van puistjes of krabben kunnen ontstekingen of littekens ontstaan. Ook als te laat met de behandeling wordt begonnen of wanneer de huid verkeerd wordt behandeld kan dit de vorming van littekens tot gevolg hebben. Onze huidcoaches hebben een aparte gespecialiseerde opleiding gevolgd om jongeren en volwassenen met acne doeltreffend te kunnen behandelen.

Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten van acne behandelingen. Informeer hiernaar bij uw ziektekostenverzekering!


Bel en ontdek wat ik voor u en uw huid kan betekenen.
Een consult afspraak is geheel vrijblijvend. Bel 0344 – 60 59 58